On-demand: Triggerpoint

Registreer je gegevens en ontvang je link om het webinar te bekijken in je email.


Deelname aan dit webinar kost € 19,50. Na aanmelding wordt het betaalproces automatisch gestart. 

​​​​​​​Ben je NGS-lid, schijf je dan in via het NGS-portaal om de kortingscode te ontvangen en na afloop het licentiepunt. 


Aanmelding bevestigen

Triggerpoints

Tijdens dit webinar neemt Natasja Meijer je mee in de wereld van triggerpoints. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spieren, die gepaard gaan met een gemakkelijk te irriteren, hevig pijnlijke plek. Ze kenmerken zich verder door een -herkenbare- uitstralende pijn. Triggerpoints kunnen verschillende klachten tot gevolg hebben. Een aantal voorbeelden zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, schouderklachten, tenniselleboog en RSI/KANS klachten. Naast pijn kunnen triggerpoints ook zorgen voor beperkingen in bewegelijkheid. Middels een intakegesprek en een onderzoek gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht. Wordt deze inderdaad veroorzaakt wordt door triggerpoints, dan zal dit al na twee tot drie behandelingen tot verbetering leiden. Elke behandeling wordt afgesloten met een (lokale) massage.
Sprekers: Natasja Meijer
​​​​​​​
Nadat ik zelf een aantal keer door een blessure niet meer volledig pijnvrij kon bewegen, werd mijn interesse voor massages gewekt. In juni 2009 heb ik mijn diploma sportmassage behaald. En eigenlijk was dat het begin van een complete carriere-switch van boekhouder naar therapeut.

Na de sportmassage heb ik me middels korte bijscholingen nog verdiept in een aantal gebieden (waar onder de schouder), maar het gaf me nog niet de voldoening die ik zocht. In 2011 ben ik daarom gestart met de HBO opleiding tot Neuromusculair therapeut bij Prevenzis. In juni 2015 ben ik afgestudeerd.

Naast therapeut en masseur ben ik docent Sportmassage bij het Gelders opleidings instituut in Arnhem en docent Holistische massage focus, anatomie en palpaptie op de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam. Op deze manier kan ik mijn enthousiasme voor het vak overdragen aan toekomstige masseurs.

NGS-punt(en): 1

Ga je dit Webinar bekijken? Deel het met je netwerk!