Een client met lage rugklachten. Ga je masseren of is er meer aan de hand?

Registreer je gegevens en ontvang direct je link om het webinar te bekijken.


Deelname aan dit webinar kost € 19,50. Na aanmelding wordt het betaalproces automatisch gestart. 

​​​​​​​Ben je NGS-lid, schijf je dan in via het NGS-portaal om de kortingscode te ontvangen en na afloop het licentiepunt. 


Aanmelding bevestigen

Over dit webinar

In de internationale richtlijnen voor lage rugklachten wordt bijzonder weinig geschreven over houding, over de bewegingen van de wervelkolom en hypertone spieren, terwijl fysiotherapeuten en sportzorgmasseurs daar zich toch voornamelijk op richten. Volgens wetenschappelijk onderzoek zijn eigenlijk álle behandelmethodes maar weinig effectief. Dit komt omdat de indeling van mensen met lage rugklachten ontzettend summier is. De onderzoekers pleiten er dan ook voor om met een gerichtere aanpak in het functieonderzoek te komen tot specifieke subgroepen, die aangepakt worden met een specifieke behandeling. Mogelijk scoren deze op maat gemaakte behandelingen veel beter.

Tijdens dit webinar wordt gedemonstreerd hoe je eenvoudig kunt komen tot een behandelplan bij een cliënt met lage rugklachten.
Spreker: Jeffrey Jansen, sportfysiotherapet

Jeffrey Jansen is sinds 2003 eigenaar van Fysiotherapie De Bunders op de Kievietdonk. Hij is een NVFS Sportfysiotherapeut en kan hij sportrevalidatie op topniveau aanbieden. Hij onderzoekt, behandelt, adviseert en begeleidt al jaren (top)sporters van nationaal en internationaal niveau. Zo heeft hij bijvoorbeeld de Afrikaanse topatleten van manager Jos Hermens lang onder zijn hoede gehad. Verder geeft hij presentaties en cursussen voor o.a. het Nederlands Genootschap voor Sportmassage, schrijft artikelen in vakbladen en zit hij in diverse kwaliteitscommissies. Zijn interessegebieden:

- Voorste Kruisband letsel
- Overbelasting knie
- Sportschouder
- Inklemmingsklachten schouder
- Lage rugklachten
- Revalidatietraining chronische ziekten (COPD, oncologie)
​​​​​​​​​​​​
NGS-licentiepunt: 1

Ga je dit Webinar bekijken? Deel het met je netwerk!