Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Over dit webinar


De lies, een complex en essentieel gebied in het menselijk lichaam, speelt een sleutelrol in vele bewegingen en activiteiten. Het ligt op het snijpunt van de romp en de benen, waardoor het cruciaal is voor handelingen zoals lopen, rennen, springen en draaien. Vanwege de veelzijdige functionaliteit en locatie is de lies echter ook gevoelig voor blessures, die zowel sporters als niet-sporters kunnen treffen.

Liesblessures kunnen variëren van milde irritaties tot ernstige aandoeningen die onmiddellijke aandacht vereisen. Deze problemen kunnen aanzienlijk beperkend zijn en hebben vaak een directe impact op de mobiliteit en kwaliteit van leven van een individu. Een zorgvuldige en geïnformeerde aanpak is daarom essentieel voor effectieve behandeling en herstel.

Vroege herkenning van symptomen en adequate interventies spelen een cruciale rol in het voorkomen van verdere schade en het versnellen van het herstelproces.

In dit webinar zullen we diepgaand verkennen:

- Anatomie en functie van de liesregio
- Oorzaken en symptomen van liesblessures
- Effectieve behandelingsmethoden en strategieën
- De rol van sportmasseurs en verzorgers in:
- Preventie van liesblessures
-Eerste hulp en ondersteuning bij het herstelproces


Spreker informatie:
​​​​​​​

Mijn naam is Niels Sluijter en ik kom uit Hilversum. Ik ben afgestudeerd aan Hogeschool Fysiotherapie THIM in januari 2019. Mijn laatste stage heb ik mogen doen bij de locatie van J&C sportrevalidatie te Amstelveen. Na deze leerzame en succesvolle periode ben ik inmiddels collega geworden. Naast dat het bewegingsapparaat van de mens mijn interesse wekt, vind ik de uitdaging aangaan om iedere patiënt te inspireren en naar de “next level” te helpen, het mooiste van het vak fysiotherapie.

Naast mijn werk als fysiotherapeut, ben ik op regelmatig op het voetbalveld te vinden. Niet alleen als fysiotherapeut, maar ook als liefhebber. Vanaf de eerste stappen op het voetbalveld tot verleden jaar heb ik bij Victoria gespeeld in Hilversum. Op dit moment ben ik actief bij RKAVIC/ Wooter Academy in Amstelveen. Hier ben ik de fysiotherapeut op dinsdag, donderdag en zaterdag, maar ook speler van het eerste elftal.

Ik ben dinsdag tot en met vrijdag in Amstelveen te vinden bij J&C locatie HealthCity Premium. Ik behandel geen klachten, maar mensen met klachten. Als fysiotherapeut heb ik het voorrecht om mensen te mogen helpen en handvaten aan te bieden om het beste uit zichzelf te halen en/of te herstellen.
​​​​​​​​​​​​
NGS-licentiepunt: 1

Ga je dit Webinar bekijken? Deel het met je netwerk!